Privacy Verklaring

 

De Fiets Tweewielers respecteert de privacy van alle gebruikers van haar site en draagt er zorg voor, dat de persoonlijke informatie die je verschaft, vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor andere zaken zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met je toestemming.

De Fiets Tweewielers gebruikt de verzamelde gegevens om haar klanten de volgende diensten te leveren:

  • Als je een nieuwe fiets bij ons aanschaft, hebben wij je naam, (aflever)adres en telefoonnummer nodig om een factuur op te maken, je bestelling uit te voeren en je van het verloop daarvan op de hoogte te houden.
  • Als je bij ons een fietsverzekering afsluit, sturen wij je persoonsgegevens door naar de ANWB, zodat zij je fiets in verzekering nemen.
  • Als je een fiets bij ons inruilt, hebben wij je naam, adres, geboortedatum en legitimatie nodig om een factuur op te maken.
  • Als je een fiets bij ons in reparatie geeft hebben wij je naam, adres en telefoonnummer nodig om een factuur op te maken, de reparatie uit te voeren en je van het verloop daarvan op de hoogte te houden.
  • Betaling van je aankoop verloopt contant, via de ING Bank met een pinapparaat of op factuur met overmaken via de beschermde omgeving van je eigen bank. Hiervoor worden je naam en de betaalgegevens gebruikt.
  • Gegevens over het gebruik van de site en de feedback die wij krijgen van bezoekers, helpen ons om de site verder te ontwikkelen en te verbeteren. Feedback kun je geven door een e-mail te sturen naar info@defietstweewielers.nl.
  • Voor de nieuwsbrief dien je jezelf altijd aan te melden en toestemming te geven voor het verzenden van de nieuwsbrief. Bij aanmelding wordt je (voor)naam en e-mailadres gevraagd. Heb je jezelf aangemeld voor de nieuwsbrief dan ontvang je maximaal 1 keer per maand de nieuwsbrief met daarin alle ins and outs over De Fiets Tweewielers en leuke en handige tips op fietsgebied.
  • Als je reageert op een actie of prijsvraag, vragen wij je naam, telefoonnummer en e-mailadres. Deze gegevens hebben wij nodig om de actie uit te voeren, de prijswinnaar(s) bekend te maken en de respons op de marketingacties te meten. Ook hebben wij, voor het versturen van de prijzen aan de winnaars of eventuele actieproducten, de adresgegevens nodig.
  • Voor het adverteren op Facebook en Instagram maken wij gebruik van de gegevens (land, geslacht, leeftijd) die over jou bekend zijn bij Facebook en Instagram. Deze gegevens helpen ons om de advertentie te laten zien aan die personen voor wie onze producten en diensten interessant zijn. Deze gegevens zijn algemeen en niet terug te leiden tot jou als persoon.

 

Samenwerking met derde partijen

De Fiets Tweewielers werkt samen met de volgende partijen:

  • De ING bank ontvangt je naam en adresgegevens voor het verwerken van de betaling. Omdat dit bedrijf zelf verantwoordelijk is voor het verwerken van jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je graag naar de privacyverklaring van de ING bank voor meer informatie.
  • Strato is de host van deze website. Alle gegevens die je via onze website ter beschikking stelt, worden opgeslagen op de servers van Strato. Strato heeft de benodigde beveiligingstechnieken toegepast en het is hen, op grond van de verwerkingsovereenkomst, verboden gegevens in te zien dan wel te verstrekken aan derden tenzij zij hier, op grond van een wettelijk voorschrift, toe gehouden zijn.
  • CycleSoftware, voor een correcte bedrijfsadministratie. CycleSoftware zorgt voor een beveiligingsniveau dat past bij de te verwerken gegevens en neemt adequate maatregelen om gegevens te beschermen tegen verlies of enige vorm van onrechtmatige verwerking.
  • Exact Online, voor een correcte bedrijfsadministratie. Exact Online zorgt voor een beveiligingsniveau dat past bij de te verwerken gegevens en neemt adequate maatregelen om gegeven te beschermen tegen verlies of enige vorm van onrechtmatige verwerking. Zo wordt bijvoorbeeld standaard gebruik gemaakt van een beveiligde SSL-verbinding en is Exact Online onder andere beveiligd met een 2 staps verificatie. Bekijk hier het Privacy Beleid van Exact Online.
  • Externe boekhouder, voor een correcte bedrijfsadministratie
  • G-mail, voor ons e-mail verkeer. Lees hier het privacy beleid van Google
  • Adverteren doen wij op Facebook en Instagram. Daarnaast maken wij ook gebruik van Facebook Messenger. Facebook (waaronder ook Instagram en Messenger vallen) is zelf verantwoordelijk voor het verwerken van jouw persoonsgegevens, daarom verwijzen wij je graag naar de privacyverklaring van Facebook voor meer informatie.
  • Voor het verzenden van nieuwsbrieven maken wij gebruik van MailChimp. MailChimp heeft de benodigde beveiligingstechnieken toegepast en het is hen, op grond van de verwerkingsovereenkomst, verboden gegevens in te zien dan wel te verstrekken aan derden tenzij zij hier, op grond van een wettelijk voorschrift, toe gehouden zijn.
  • Voor het tonen van video’s op onze website, maken wij gebruik van de embed mogelijkheid van YouTube. YouTube is zelf verantwoordelijk voor het verwerken van jouw persoonsgegevens, daarom verwijzen wij je graag naar de privacyverklaring van Google (waaronder YouTube valt) voor meer informatie.
  • Voor het analyseren van onze website en blog, met als doel het verbeteren van onze website en blog, maken wij gebruik van Google Analytics en Google Search Console. Google heeft de benodigde beveiligingstechnieken toegepast en het is hen, op grond van de verwerkingsovereenkomst, verboden gegevens in te zien dan wel te verstrekken aan derden tenzij zij hier op grond van een wettelijk voorschrift, toe gehouden zijn. Voor meer informatie verwijzen wij je ook graag naar de privacyverklaring van Google.
  • Ter beveiliging van onze website maken wij gebruik van een anti-spam plugin. Deze plugin heeft de benodigde beveiligingstechnieken toegepast en het is hen, op grond van de verwerkingsovereenkomst, verboden gegevens in te zien dan wel te verstrekken aan derden tenzij zij hier op grond van een wettelijk voorschrift, toe gehouden zijn

 

Cookies

 

Daarnaast gebruikt De Fiets Tweewielers cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen wij er onder andere voor dat je, bij een bezoek aan de website, niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de website dus een stuk prettiger.

 

Wat is een cookie?

Een cookie is een klein tekstbestand dat, bij je bezoek aan een website, naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen.

 

De verschillende typen cookies

Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies.

Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Hieronder vallen functionele cookies.

Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de website daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Hieronder vallen tracking cookies, social media cookies en marketing cookies.

 

Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies?

Deze website plaatst cookies om de volgende redenen:

Cookie keuze (functioneel): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies.

Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen.

Google AdWords (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren.

Sociale media (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om sociale media pagina’s te ‘liken’. Deze button werkt door middel van een code die van het sociale media kanaal zelf afkomstig is.

 

Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen?

Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kun je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.

 

De Fiets Tweewielers verkoopt je gegevens niet

De Fiets Tweewielers zal je persoonlijke gegevens nooit aan derden verkopen en zal deze uitsluitend aan derden ter beschikking stellen die zijn betrokken bij het uitvoeren van je bestelling. Ook de door ons ingeschakelde derden zijn verplicht om de vertrouwelijkheid van je gegevens te respecteren.

 

Bewaren van persoonlijke gegevens

Gegevens verstrekt ten behoeve van het verwerken van een bestelling, actie of prijsvraag worden maximaal 7 jaar bewaard ten behoeve van de belastingdienst.

 

Jouw gegevens inzien

Je hebt altijd het recht om de door De Fiets Tweewielers opgeslagen persoonlijke gegevens op te vragen, te corrigeren en/of te laten verwijderen. Stuur hiervoor een e-mail met je verzoek naar info@defietstweewielers.nl. Via deze mail kun je ook contact opnemen als je bezwaar wilt maken tegen de verwerking van je persoonlijke gegevens.

 

Autoriteit Persoonsgegevens

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) houdt toezicht op de naleving van de privacywetgeving. Heb je een klacht over het gebruik van je persoonlijke gegevens door De Fiets Tweewielers en kom je er met ons niet uit? Dan kun je terecht bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

 

Datalek melding

Per 1 januari 2016 zijn wij, als winkelier, verplicht om bij datalekken melding te maken bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Een datalek is een beveiligingsincident waarbij er sprake is van toegang tot of vernietiging, wijziging of vrijkomen van persoonsgegevens zonder dat dit de bedoeling is. Bij een datalek moeten persoonsgegevens verloren zijn gegaan of onrechtmatige verwerking van persoonsgegevens moet niet uit te sluiten zijn. In het geval van een dergelijke datalek zullen wij onze klanten hiervan ook op de hoogte stellen door middel van een e-mail.

 

Contactgegevens

De Fiets Tweewielers
Graafsebaan 95a-b
5248 JT Rosmalen

Voor vragen, opmerkingen of andere zaken zijn wij telefonisch bereikbaar van di t/m za 8.30 – 17.30 uur via telefonisch 06 – 44 19 78 31.
Buiten deze tijden en niet-telefonisch contact zijn wij ook bereikbaar via:

info@defietstweewielers.nl
Het contactformulier